banner_site_3.jpg
psathas1  

 Καλώς ορίσατε στο δικτυακό τόπο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Στον ιστοχώρο αυτό θα βρείτε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ενότητα  Άρτας και  τις υπηρεσίες της.

Θα πάρετε επίσης μια μικρή μόνο γεύση από αυτά που έχει να σας προσφέρει μια πραγματική επίσκεψη στον Νομό.

Βασίλειος Ψαθάς - Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

 

altΣας ενημερώνουμε ότι από την Υπηρεσία μας εκτελείται το έργο «Βελτίωση 4ης επαρχιακής οδού Άρτα-Ροδαυγή-γέφυρα Πλάκας (Τμήμα Ροδαυγή-Σουμέσι), Α’ Κλάδος: Ροδαυγή-Κακολάγκαδο», αναδόχου εταιρείας «ΗΛΙΟΧΩΡΑ ΑΕ». Επειδή στη ΧΘ 2+000 έως ΧΘ 2+040 (ΧΘ 0+000 η διασταύρωση της Ροδαυγής) συνέβη κατολίσθηση του εδάφους με αποτέλεσμα να καταστραφεί το οδόστρωμα σε όλο το πλάτος του, απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο τμήμα Ροδαυγή προς Σουμέσι, για το χρονικό διάστημα από τις 04.03.2013 έως και τις 04.04.2013.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας μπορεί να γίνεται από τον δρόμο «Άρτα – Πέτα – Γωνιά – Ανεμορράχη – Καλλονή - Ράμια – Λεπιανά – Σκοτωμένο – Άγναντα».

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, αρμόδια για την χορήγηση των αδειών κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων στο Νομό, πληροφορεί τα εξής:

Στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων» ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-01-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012) « διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις». Βάσει του παραπάνω Νόμου πρέπει να καταγραφεί ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη.

Κατόπιν τούτου παρακαλούνται όλοι οι κάτοχοι νεφελοψεκαστήρων και ψεκαστικών αγρού να προσέλθουν το αργότερο μέχρι τέλος Απριλίου 2013 στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (ισόγειο, γραφείο 4, Φλέμιγκ 6, 47100 Άρτα, τηλ.: 26813 64458) για την υποχρεωτική καταγραφή των ψεκαστικών τους μηχανημάτων,  συμπληρώνοντας το έντυπο του Απογραφικού Δελτίου, το οποίο ενέχει μορφή υπεύθυνης δήλωσης.

 

Από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, διαβιβάστηκε σήμερα προς τους Δήμους, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει το πλαίσιο υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος στήριξης της κατανάλωσης γάλακτος σε σχολεία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν προβλέπει δωρεάν διανομή, όπως το αντίστοιχο πρόγραμμα για τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά ενίσχυση επί της τιμής διάθεσης του γάλακτος. Επισημαίνεται ότι το ποσό ενίσχυσης θα μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλους πόρους που μπορεί να διαθέσουν ορισμένοι φορείς, Δήμοι κ.α. Το επιδοτούμενο προϊόν είναι το παστεριωμένο γάλα, ενώ το ποσό ενίσχυσης είναι περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο.

 

Τρία έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προωθούνται προς δημοπράτηση, καθώς με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τις περαιτέρω διαδικασίες.

 Τα έργα είναι τα εξής:

Περισσότερα...

 

Σε απάντηση δημοσιευμάτων που αφορούν τη λειτουργία των τηλεμετρικών σταθμών στον Αμβρακικό Κόλπο, από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ανακοινώνονται τα εξής:

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Ακολουθήστε μας
         
Ηλεκτρονικό Καλάθι
Ενημερώστε μας


Πρόβλημα στο οδικό δίκτυο;

Εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Υγειονομική παράβαση;

Ενημερώστε μας,

 Φόρμα Επικοινωνίας

Συνδεδεμένοι
Έχουμε 123 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αναζήτηση